içinde

1553 günün ardından yeniden Dolmabahçe’de…

Sergen Yalçın’ın bizlere yaşattığı tarihi şampiyonluk kadar yapmış olduğu hatalar da var ama herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. Özellikle de bu isim Beşiktaş camiasının evladıysa. Efsanesiyse. 

Sergen hoca, Koronavirüs zamanında o evlere tıkılı kaldığımız forumda yine her zaman ki gibi dip dipe yan yana olduğumuz dönemlerde bizlere her hafta sonu resital izlettiriyordu. Hayal kurduruyordu. Maçlardan sonra camiaya tek başına sahip çıkarak göğsümüzü kabartıyor bizleri daha çok kenetlendiriyordu. O sıkıntılı ve karanlık günlerimizin aydınlanmasına vesile olmuştu. Beşiktaş’ı, Çebi gibi bir Başkana rağmen şampiyon yapmıştı. 

Santos gitsin diye Beşiktaş’ın yenilmesini isteyecek bir taraftar değilim. Türkiye Kupası’nı almamasını isteyecek bir taraftar da değilim. Ama Santos ile olmayacağına da artık eminim. Nasıl eminim? ⤵️

– 10 maçın 6’sında hiç gol atamamış.
– 10 maçın 6’sında puan kaybetmiş.
– 10 maçın 8’inde ilk yarı gol atamamış.
– Mağlup duruma düştüğü tüm maçları kaybetmiş.
– Topla oynama, gol beklentisi gibi istatistiklerde berbat.

Süper Lig; Avrupalı bir lig değil. Burada futbol oynanmıyor. Topun oyunda kalma süresi de çok kısa. Sahalar berbat. Burada; bireysel yetenekler iş yapıyor. Teknik direktör olarak da; kaosu bilen ve yöneten, gündem belirleyen hocalar lazım.

Santos, Hatayspor maçı öncesi rakip teknik direktöre sataşıp, “GÖRECEĞİZ BAKALIM NE OLACAĞINI” der miydi? Demezdi. O zaman 7 tane atabilir miydi Beşiktaş? Atamazdı. İşte o maç, o racon şampiyonluğu getirdi. Beşiktaş’a kaosu bilen, seven ve yöneten; lider bir teknik direktör lazım.

Beşiktaş’a bir gün yine ve yeniden Sergen Yalçın lazım.
Evine tekrardan rakip olarak da olsa hoş geldin Sergen Yalçın. 

Bir cevap yazın

GIPHY Uygulama Anahtarı Ayarlanmadı. Lütfen Kontrol Edin

    • Büyük lokma yiyelim ana büyük konuşmayalım abicim. Bir camianın yalnızca 1 tane efsanesi olmaz ki. Atiba’da Efsanemiz. Ona ne şüphe…

      Ayrıca en son bu ifadeyi ŞG için kullanmıştın geçen sezon. Golf’e başlamıştın abi hatırlıyor musun? İşte o dönemde 12. Hafta da takımı Şenol Güneş devraldı. Kendi kurmamıştı o kadroyu.

      Beşiktaş geçen sezon Şenol Güneş ile 12. Haftadan sonra;

      “İkinci gelişinde döküldü” dedikleri Şenol Güneş; Beşiktaş kariyerindeki en yüksek ortalamayı aslında 2. gelişinde yaptı. Yani daha formda dönmüştü.

      2. gelişindeki 25 maçta

      ✅ 18 galibiyet
      ⚠️ 5 beraberlik
      ❌ 2 mağlubiyet (GS ve Sivasspor)

      Üstelik 12. hafta aldığı takımla…

      İkinciliği de tek maç ile kaçırdı. Takımı 7. İken almıştı.

      Yani senin sevmediğin teknik adamlar, Beşiktaş’a en büyük başarıları kazandırmış kişiler abi. Umarım en kısa zamanda tekrardan Golf’e başlayacaksın. 😄❤️

      22