
Dun isanlik tarihindeki bir donum noktasina taniklik ettik. Persevelence cillop gibi indi. Simdi ilk kez baska bir gezenden sesli video goruntusunu bekliyoruz. Bu da cakilacaklar diye gamli baykusluk yapan Canki’ye kapak olsun!
Dun isanlik tarihindeki bir donum noktasina taniklik ettik. Persevelence cillop gibi indi. Simdi ilk kez baska bir gezenden sesli video goruntusunu bekliyoruz. Bu da cakilacaklar diye gamli baykusluk yapan Canki’ye kapak olsun!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
GIPHY Uygulama Anahtarı Ayarlanmadı. Lütfen Kontrol Edin
Burada daha önce oluşturduğunuz tüm koleksiyonları bulacaksınız.
Barış ÖZCAN 🙂
Vay be indi demek ha. Süper olmuş ? yeni bir dönemin başlangıcı mı acep ?
HELAL OLSUN, BİLİME HARCANAN PARAYA.. .Astronot giysisinin maliyeti .. : 12 milyon dolar…
Biz aya gitmeyi hayal ettik diye kendince dalga geçen tiplere inat adamlar Mars’a gitmeyi hayal etti ve başardı. Ders olur mu? Bence o kafalara ders olmaz…
Hocam hayal curret en onemli seylerdir basari icin. Ama 1.5 sene sonra hibrit gemi yapip aya inecem demek ya manyaklik ya da adi dolandiriciliktir.
hep kafamda deli sorular var.. burdan göt zoru ile kaldırdıkları uzay aracını yer çekiminin çok ama çok düşük olduğu uzay boşluğunda marsa indirdiler resim çektiler.. insan yolladılar ve o insanlar o mekiği oradan kaldırıp tekrar dünyaya getirdiler.. mesela aya gidildi ayak basıldı eee sonra oradan parça getirilemedi mi? madem gidildi tekrar neden gidilemedi? hadi onu geçtik dünyanın dışını çevreleyen katmanlar var.. bu katmanlara milyonlarca göktaşı çarptığı ve katmanlar sayesinde tuzla buz olup yok olduğu söyleniyor.. ee peki bu uzay aracı o katmandan nasıl geçti? bu ihtimalinde milyonda bir olduğu katmanda bir boşluk bulunduğu söyleniyor.. milyon dolarlar harcayan elon musk nasıl oluyorda denemeleri daha kalkmadan patlarken adamlar oraya uzay mekiğini götürüp oradan tekrar geri getirebiliyor? bunlar mükemmel kafa karıştıran sorular.. cevaplarını veren verirken bile kendi kendine hasiktir lan diyor 😀 yani bilim çok güzel ve zevkli bir şey.. ben uzaylılar var diyip kanıtlamaya çalışanları da gördüm.. bilinmeyen bir sürü galaksi var… bakalım daha neler göreceğiz… yer çekimine gelecek olursak her gezegenin kendine ait kütle çekim kuvveti var.. ama bu çekim kuvveti nereye kadar etki ediyor bilinmiyor… daha nice problemler var
Hocam senin kafa karismis. Bu kadar hatali bilgiyi ilk kez bir arada gordum :)))))))))))) not: Aya gidildigine ben de inanmiyorum
Ayla ilgili benim de şüphelerim var. Gitmiş olabilirler ancak bir sebepten dolayı orda çok fazla kalamadıkları bir gerçek yoksa oraya da gökdelenler dikilmişti şuana kadar ? Orada açıklanmayan bir problem var bence..
“Evrendeki tüm yıldızların sayısı, Dünya’daki bütün kumsallardaki kum taneciklerinin sayısından fazla.” ise, Evren de yalnızız dememek gerek..
Ziya kardeşim: Benim anlamadığım da şu, adam kafayı çekip burada “yok Ay’da şöyle olmuş, yok böyle kakara kikiri” diye yazarken biz dislike yapmıyoruz. Ama biz fikrimizi söyleyince zoruna giden kişi dislike tuşuna basıyor. Her zaman en haklı ve en doğru olmayabilirsiniz. Bunu unutmayın. Fikri bağnazlık en büyük cahilliktir. Hibrit meselesine gelince kimse yarın Ay yüzeyine insan indireceğiz demedi. Dinlemeden direkt negatif yorumlayınca bu şekilde oluyor. Türkiye’nin uzay çalışmalarının 1990’ların ortasında başladığını, birkaç ay önce 120 km. yüksekliğe Roketsan tarafından sonda roketi gönderildiğini ve dünya görüntüsünün buradan paylaşıldığını dahi bilmeyen insanlar var aramızda. Benim eleştirdiğim: “Biz yapamayız, ancak Batılılar yapar” zihniyetidir. 40 yıl önce Amerikalıya Mars’a araştırma robotu indireceğiz desen, sence ne derdi? Eminim ki bizdeki müzmin mutsuzlar gibi egosunu tatmin etmezdi.
Hocam inan ki sana katiliyorum. Bu isler curret meselesidir. Hayal edeceksin ve hedef koyacaksin. Eldeki verilerle 2023’de yapabilecegimiz tek sey Elon Musk’a parayi bastirip turist omer gibi bir Turk’u uzay’a gondermek olacaktir. Benim baskanim cikip 2060-2070 yilinda aya inmeyi planliyoruz desin elini operim. Gerci 2070 bile zor bir hedef. Uzulerek soyluyorum ki o bahsettigin Roketsanin roketini Amerikali hobi meraklilari 10 yildir arka bahcesinde ucurup duruyor. Dunyanin fotolarini atmosferi gecip cekiyor. Bilimde bulundugumuz yer tas devri iken 2023’de aya inecegiz demek dogal olarak insanlari guldurur. https://youtu.be/JKwheRjKtPA
Anlatamadığım şu: 2023’te Ay’a insanlı iniş yapacağız denmedi ki. Ay’a sert iniş dendi. Muhtemelen Ay yüzeyine makine indirilmesi planlanıyor. Devlet kurumları neyin mümkün olup olmadığını bilmiyor ama biz biliyoruz, öyle mi?
Hocam 2023’de birak Mars’i kadikoyden Besiktasa bir mekik ucusu yapmamiz mumkun degil. Mars mekigi 11 yilda dunyanin sayili yuzlerce bilim insani ve 5 ayri ullkenin de disaridan katkilariyla abca yapilabildi. 2023’e kadar yapacagimiz geminin sadece yakit tankinin maketini yapsinlar ayakta alkislarim.
İnşallah verilen takvimde öngörülen başarılar elde edilir ve hep birlikte bunun gururunu yaşarız. Sonuçta hepimiz ülkemizin ve insanlarımızın iyiliğini istiyoruz. Ayrıca şöyle düşün, yola çıkmaya karar vermedikten sonra gideceğin yere varma ihtimalin olabilir mi?