Deli Ziya yeni bir mesaj yazdı
Sıradan kişilerde Laz inadı olur/olmaz, bilemem..
Ve aslında ona bakılırsa benim, senin, hepimizin inat derecesine varan takıntılarımız mevvuttur, kabul..Ama ŞG gibi ülkenin en iyi TD’nün hafta boyunca birlikte çalıştığı, gördüğü, izlediği oyunculardan kurduğu bir 11’de Laz inadına edir düşeceğini hiç sanmam..
Böyle bir ihtimal 0’dır (yazıyla sıfır) bence..
Ama, şu olabilir:
Bir oyuncuya güvenirsin, oyna(ya)maz, suçlusu elbette sen olursun,
Ona eyvallah..
🤍🤍🤍🤍
Deli Ziya yeni bir mesaj yazdı
Deli Ziya yeni bir mesaj yazdı
Eline gönlüne,kalemine saglik sevgili ziya,neyazikki senin yazdiklarini tasvip Eden cok az besiktas taraftari var.ANC.gidince sayin sebanin arkAsindan agladigimiz gibi agliyacagiz.Sayin baskanimizin tek eksigi tesislesmeyi becerememesi Besitasimiza bir metre yer dahi kazandiramadi.simdi üc tane iyi Transfer yapmasi lazim.(yildiz deyil yildiz adayi.)
Bizim ne yazık ki ”renklileşen” sözüm ona siyah beyaz bir taraftar grubumuz oluştu, (ya da oluşturuldu) özellikle son 10 senede. Bunun sinyalleri ”Seba gitsin Ahmet Dursun” la verilmişti zaten. Ne yazık ki popülizme yenik düşüyoruz.(Hatta düştük).Özümüzü yitiriyoruz(yitirdik).Bu site de bile ilk kurulduğu günden bu yana nasıl farklılaştı usluplar. Mustafa kanunları vardı önceden. Hey gidi günler. Neyse demem o ki, Tüm bu sebeplerden bu yazdıklarının anlaşılması zor abi. Mevzu Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman(adama hırsız dendi), Demirören , Serdar Bilgili(Anna bacı küfür edildi, adam sindiremedi gitti) değil ve ya başarılı olup olmamaları. Babam bana her zaman ”Beşiktaşlıdan insana zarar gelmez” der. Ben çocuğuma bunu söyleyemiyorum maalesef. Asıl mevzu ve en acı olan bu.
Uzun zamandır takplip ediyorum belki hatirlarsiniz cok nadir yorum yaparim ama hergun yapilan yorumlari okurum kesinlikle. Sosyal.medyam yok her haberi buradan alirim bugunde icimden uzun zamandir bu yaptigin yorumlara destek vermek maksadiyla yorum yapmak istedim. Bende genel dusuncelerinin hepsine nerdeyse tam olarak katiliyorum.
Zaten emperyaliste duzene boyun egmek her konuda mecbutiyet getiriyor sanki destekliyorum yonetimin bu tavrini ama biz biraz daha az bir topluluk oldugumuz icin her konuda popilist soylem ve yaklasimlar sonubda bizleri deviriyor maalesef. Unarim ANC buba direnir. Ben bugune kadar besiktasin maci oldugu icin tv karsisia gecerim izlerim hangi futbolcunun oldugunun bir onemi yok. Tabiki akici futbol izlemek ayri bir zevk bunada senol gunes ile ulasacaginiza inaniyorum. Daha once oldu yeniden olur. Hafta olarak 6. Haftadan sonra cok akici futbol oynayip bu transfer islerinin v.s estirdigi kotu goruntunun tersine donup zevkli futbol oynayip sezon sonuna kadar da heyeceanla bekleyecehimiz bir sezon olqcagina inaniyorjm.Not. Biraz uzun yazdim sanirim arada sirada yaziyorum hakkimi kullanayim dedim. Yazmamdaki sebeplerden biride sizinde bu dusuncelrinizle olan besijtas taraftari oldugunu bilinmesini istemekte. Hayirla kalin
ABD de bir söz var, batamayacak kadar büyük.
Ben soylediklerinize katilamiyorum.
Renkliler çok borca girdi ve odeyemeyecekler diyorsunuz ama buna tam anlamıyla katılmıyorum.
Ödeme sıkıntısı çekmeye başladıklarında bilin ki yardıma koşacak çok kişi olacak.
Çünkü arkalarında en az 30-40 milyon taraftar grubu var ve siyasiler bu grubu karşılarına almak istemez, gereken kolaylığı sağlarlar, biz de bu renklilerin şampiyonluk sayılarını arttirmasini imrenerek izleriz.
Çünkü batiralamayacak kadar büyükler.
Biz de pastadan pay almalıyız,.
Her sene düzenli şekilde vergisini odeyenin bu ülkede bir kıymeti oluyor mu?
Her 3-5 senede bir af çıkarıp neredeyse anapara yi bile affediyorlar. Ödeyen ödediği ile kalıyor.Amerikada yasiyorum kimler batti kimleeeeer :))) Adamlar eski baskanini hapse atmaya calisiyor. Kaldi ki 2 renkli de balina falan degil. Cunku urettigi bir sey yok. 👍
Abi öncelikle görüşüne tabii ki saygı duymakla birlikte söylediklerine katılmak maalesef ki mümkün değil. Tam olarak yurtdışında yaşayan ama parasını (fahiş kur farkının dayanılmaz farkını yaşamak için) gelip Türkiye’de yiyen gurbetçi mantığın var. Düşüncen mantık çerçevesinde çok doğru ama bizim ülkemizde işler hiç bir şekilde standart ilerlemiyor. Bunu art niyetle söylemiyorum, yazımın devamında da değineceğim. Kaldı ki bildiğim kadarıyla yurtdışında yaşıyorsun. Kaç yıldır buralardan uzaktasın veya hiç Türkiye’de yaşadın mı onu da bilmiyorum. Sana dilim döndüğünce ve olabildiğince kısa olarak açıklayayım. Bahsedilen iki şımarık sarışın kardeş tarihsel olarak hemen hemen tüm sezonlarda bizden çok harcama yaptılar. Bizim onlardan fazla harcama yaptığımız nadir yıllarda da önceki yıllarda şampiyon olduğumuz ve Avrupa’da başarılı şekilde boy gösterip güzel gelirler alabildiğimiz yıllar malum. Bu iki kulüp hiç bir şekilde batmaz veya yarış dışında kalmaz. Sana burada, farklı bir iletişim kanalı ile veya yüz yüze günlerce, gecelerce en ince detayına kadar anlatabilirim ama meşhur Silivri esprisi desem neden konuyu açmadığımı herkes anlar diye düşünüyorum. Bizim ülkemizde düzen değişmediği sürece ki değişmez, bu iki şımarık kulübe hiç ama hiç bir şey olmaz! Borçları değil 10 milyar TL, 100 milyar TL bile olsa kapalı kapılar arkasından kılıflar bulunur ve bu bitmeyen döngü devam eder. Bu iki sarışın kardeşle kendi doğru bildiğin, gerçekten de doğru olan yollarla başa çıkamazsın. Çünkü bu ülkede 2+2 işleminin sonucu kişiden kişiye, kurumdan kuruma göre değişiyor! Mevzu bahis bu iki sarışının borcu ise eğer bu işlemin sonucu 1, fakat geliri ise aynı işlemin sonucu 10 çıkabiliyor mesela! Amerika’da bir devlet bakanı bile en ufak suçu ile yargılanabiliyorken bizim ülkemizde kıçı kırık ufak çaplı bir babayiğitin oğlunun işlediği suç yüzünden olayın üzerine giden gazetecinin hayatı kararabilir mesela! Bu ülkede her şey ama her şey kişiden kişiye, kurumdan kuruma göre değişiyor! Çok basit cümlelerle, kapasitem dahilinde olayı gayet açık şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Onun için sen kendince çok ama çok haklısın fakat dediğin tüm doğruların bu topraklarda gram değeri yok maalesef! Kal sağlıcakla…
Turkiyedeyim su an :)))) Soyle soyleyeyim senin dusuncenin tersine disaridan bakinca Turkiye gercegi daha net gorunuyor. Yurtdisinda filtre sansur vs olmadigi icin herseyi biliyorsun. Bahsettigin gerceklerin 2 renkli icin tarihte yasandigi an itibariyle yasadigimiz gercekliklerden cok farki var. Lale devri bitti. Artik milletin cani burnunda ve bol keseden kimse bu simariklara 1 kurus dagitamaz. Haziranda hangimiz hakliyiz gorecegiz.
İşte tamda bu anlattıkların sebebiyle ”şerefli ikincilikler” lafı ortaya çıktı. Beşiktaşlı şike yapmaz, arkadan dolanmaz, kanunları delmez. Dürüstçe mücadele eder. Beşiktaşın Alameti farikası budur. Bizi diğerlerinden ayıran budur. Ve biz bununla gurur duyarız. Biz Beşiktaşı ve onun değerlerini severiz. Başarılarını değil. Renklilerin kaldıramadığı da budur.
Konu Beşiktaş ise final oynayan hatırlanır. Şerefleri ikincilikler yıllarını herkes bilir ve hakkaniyetli olan herkes rengi farketmeksizin beşiktaşın hakkını verir. Zaten mevzu birilerinin hak vermesi de değildir. Mevzu kişinin kendisinin hak yemediğini ve haklı olduğunu bilmesidir. Şampiyonluk sayıları sadece birer rakamdan ibarettir.
Hocam aynı jenerasyon dayız büyük ihtimalle.
Bende gençken ya biz dürüst yarışıyoruz, şerefli ikincilikler, olsun çok demisimdir ama jenerasyon degisince bunu gençlere anlatmak mümkün olmuyor he öylemi kaç sampiyonlugumuz var diye soruyorlar.
Para tüm insanlığı değiştirdi.
Her ne kadar başkan ve yönetimini eleştirsem de Ramos ve Talisca transferlerindeki tavrını doğru buluyorum. Evin damı akıyor biz 4k tv almak peşinde koşuyoruz. Bu yapmış olduğumuz transferleri desteklediğim anlamına gelmiyor yalnızca Ramos ve Talisca maliyet olarak bizim için lükstü. Belki bir tanesini alabilirdik ama o da takım için bütünlüğü yerle bir ederdi.
Aklın yolu bir bence taraftarın büyük çoğunluğu da bizim gibi düşünüyor. Aslında geçmişte de pek çok konuda aynı fikirdeydik ayrıştığımız nokta yönetime olan desteğin oldu. Sergen Hocam zamanından beri bu yönetim konusunda tavrım net. Bu kadar vasıfsız, beceriksiz, vizyonsuz bir yönetimi hayatım boyunca görmedim. Taraftarı rahatsız eden sezon başlamasına rağmen hala transferlerin yetişmemiş olmasıdır eğer iki haftadır hazır bir takım izliyor olsaydık kimsenin sesi çıkmazdı.
Noktasına virgülüne imza… ✍️✍️👍👍
Talişkaymış ramosmuş bu model tutmuyor bizde daha ne kadar denememiz lazım? Yetiştir, ucuz al, kullan- sat tarzı modellere ağırlık vermemiz şart oğlu şart!
Aynen öyle dostum. Aslına bakarsan bu pis yarışın içinde hep vardık ve hep var olacağız (ama nasıl?). Biz bu pis yarışın ”balçıkla sıvanamayan güneşiydik” (Ahmet Nur Çebi, başarılıdır, başarısızdır bu tartışılır.Ama tartışılmayacağı tek şey bunu korumaya çalışmasıdır. Beşiktaşlıya yakışır şekilde nezaketini koruyarak) Şimdi ”yeterki barılı olalım, varsın balçıkla sıvanalım, zaten herkes sıvalı” diyen bir taraftar grubumuz oluştu maalesef ve dediğin gibi bu pis yarışın içinde pisleşiyoruz.
Deli Ziya yeni bir mesaj yazdı
Bu maçı değil Ahmet Nur Çebi, Seba gelse tekrar ettiremez maalesef. (Kural ne diyor bilmiyorum, Diyelim ki kural tekrar diyor) Bunun başkanın daşş…ile ilgisi yok. Beşiktaş kural uydurularak ceza verilen bir takım ( Caner Erkin olayı ve daha niceleri) bu böyle gelmiş böyle gider. Fener maçını (Şenol Güneş’in kafasının yarıldığı) hükmen alabildik mi? Alamadık. Yapabileceğimiz en güçlü karşılığı verdik maça çıkmadık. Ne değişti? Bu sene (badem bıyığın olduğu her sene) bunları daha çok yaşayacağız. Sen TFF genel kurulunda herkesin içinde badem bıyığın gözünnün içine baka baka onları söylersen… ( birde daşş…. yok derler, adam daha ne yapacaksa. Neyse bu ayrı konu) Kısacası her sene olduğu gibi Bizim tek şansımız Rahmetli Vedat Okyar’ın dediği gibi hakemi de yenecek kadar iyi oynamamız.Dün akşam ki oyununun transferle, yönetimle filan alakası yok. ( Transferler çok geç kaldı bu doğru) Bu pendik sporu bizim b takım yener. Adamlar o kadar kötü. Dün akşam maça çıkan 11 normal gününde bunlara en az 5 atar. Biz ne yaptık hiç bir şey. Dün akşam takımda taraftarda çok ruhsuzdu. Heyecanı yoktu. ”Bazen günümüzde olamıyoruz ” durumudur inşallah ( ki öyle olduğuna inanıyorum) bu ruhsuzluk. Maçın ilk 10 dak dün akşamın sonucunu belli etmişti.
Mehmetcan ben sana cevap vermedim, Ziya abiye verdim. senin yazdıkların benim için yok hükmünde, okumuyorum bile. ‘ Rica Ediyorum’ benim yazdıklarım da senin için yok hükmünde olsun. Okuma bile. Ben eleştiriye gelemeyen, üslubu sert ve kavgacı olan insanlarla ( hee bu senin tercihindir, buna lafım yok olamazda, ama bende bir karşılığı yok) hiç bir konu hakkında konuşmuyorum, yazdıklarını okumuyorum. Bu da benim tercihim. ( he üslubunun böyle olduğu da benim görüşüm, başkası böyle düşünmeyebilir.)Bak bende rica ediyorum. Ben rica üslubunu seviyorum, kavga üslubunu değil. İşte tamda bu yüzden diyorum ki ‘Yaşa Ahmet Nur Çebi yaşa’ hem de çok yaşa. (Anlayana)
Deli Ziya yeni bir mesaj yazdı
- Daha fazla gönderi yükle





Yapma be ziya sendemi basladin,ligin en iyi sagbekini elestiriyorsun,onu el üstünde tutmamiz lazim.bir rosier almak icin bugun nekadar para öderdik.elimizdekinin kiymetini bilmemiz lazim.